A finnek verhetetlenek feleségcipelésben

Megvédte elsőségét a tavalyi győztes finn pár a feleségcipelő világbajnokságon, amelyet tizenötödik alkalommal rendeztek meg szombaton a finnországi Sonkajarviban.

Az idei versenyre 13 országból összesen 51 pár jelentkezett, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, sőt az Egyesült Arab Emírségekből is érkeztek versenyzők.

A leggyorsabban ismét a finnek teljesítették a 250 méteres távot. A címvédő Taisto Miettinen 1 perc négy másodperc alatt futott végig a két akadállyal és egy medencével nehezített pályán.

Nem feleségét, hanem barátnőjét, Kristiina Haapanent cipelte hátán. A 45 éves ügyvéd immár 12. alkalommal indult, és először tavaly sikerült legyőznie az addigi észt - tízszeres - címvédőt, Alar Vooglát. Az észtek az idén is második helyezést értek el, a bronzérmet szintén finnek tartották otthon.

A Helsinkitől 490 kilométerre északra fekvő Sonkajarvi állandó helyszíne a viadalnak. Helyi szájhagyomány szerint a verseny eredete az 1800-as évekbe nyúlik vissza, amikor a faluban divat volt a feleségrablás.

Mostanra az esemény nemzetközivé vált, és az érdeklődés is jócskán megnövekedett iránta.

Összefoglaló a tavalyi erőpróbáról (finn kommentátorral):

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.