A férfiak tényleg álló nap csak ’arra’ gondolnak?

Bár a férfiaknak valóban gyakrabban támadnak buja gondolataik, mint a nőknek, mégsem igaz az állítás, miszerint állandóan a szexen jár az eszük – derült ki egy a Journal of Sex Research-ben publikált felmérésből.

A férfiak tényleg minden hetedik percben a szexre gondolnak? Az Ohio Állami Egyetem kutatói utánajártak az igazságnak: 163 nőt és 120 férfit, 18-és 25 év közötti egyetemi hallgatókat kértek fel arra, hogy vegyenek részt a vizsgálatukban. A résztvevőknek egy héten keresztül naplót kellett vezetniük arról, hogy mikor gondolnak a szexre, az evésre vagy az alvásra.

Ha nem is hétpercenként, de azért gyakran gondolnak a szexre a férfiak
A fiatalok kilencven százaléka anélkül létesít szexuális kapcsolatot, hogy a legalapvetőbb ismeretekkel rendelkezne saját testéről és a védekezés módjairól

Kiderült, hogy a hétperces szabály (mely egy 16 órás ébren töltött nappal számolva 8000 szexre utaló gondolatot jelentene) igencsak túlzó, mert a vizsgálatban résztevő férfiak naponta átlagosan 19-szer, míg a nők 10-szer kalandoztak gondolatban buja tájakra. Bár a férfiak majdnem kétszer olyan gyakran gondolnak a szexre, mint a nők, az is látszik, hogy a szebbik nem képviselői sincsenek fából: nem akadt olyan nő, aki naponta egyetlen gondolatot sem „pazarol” az erotikára.

A tanulmány szerzője, Terri Fisher szerint az ilyen széles körben elterjedt és igaznak gondolt álstatisztikák nem csak butaságok, de károsan hatnak a férfiak önértékelésére is, akik azt hihetik, hogy baj van velük, ha ők nem így működnek.

forrás: Medipress

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.