A férfiak is megkönnyezik a szép zenét

Egy tanulmány szerint tízből hét férfi megkönnyezi, ha érzelmes zenét hall. A nők 90%-a szintén így tesz – csak nem szégyelli. A szebbik nem képviselő közül minden ötödik be is vallja, hogy igen gyakran pityereg a szép dallamokon.

A felmérés David King színházi producer megbízásából készült, aki többet szeretett volna megtudni a zene hatalmáról. Kiderült többek között az is, hogy a 18 és 24 év közötti férfiak a legérzékenyebbek, 84 %-ékuk szokott sírni a zene hatására, az 55 évnél idősebbeknek viszont csak a 74%-a tesz így.

A legtöbben otthon adják át magukat az érzelmeiknek, de tízből négy nő bevallja, hogy az esküvőkön játszott érzelmes számok is könnyekre fakasztják őket. A férfiakat a lakodalmas muzsika kevésbé hatja meg, és csak 20 %-uk vallotta azt, hogy családjuk vagy barátaik társaságában elsírják magukat a szívszorító zene hatására.

A férfiak 23, a nők 33 százaléka mondta azt, hogy vezetés közben is elpityerednek, ha szép dal szól az autórádióból.

- Hogy őszinte legyek, kicsit sem lepett meg, hogy a férfiakból ilyen erős érzelmeket vált ki a zene – mondta King és hozzátette: - Én egész életemben közel álltam a zenéhez, és tudom, hogy milyen erős hatással van az emberekre.

A legszomorúbbnak tartott dalokból ranglista is készült, melynek élén az amerikai R.E.M. zenekar Everybody Hurts című dala áll, melyet Elton John Candle in the Wind című slágere, majd a Mike and the Mechanics együttes The Living Years-e követ.

A teljes listát ITT tekintheti meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.