A Facebook-on bukkant 27 éve eltűnt fiára - a magyar férj rabolta el

A Facebook közösségi portálon találta meg egy brit asszony 27 éve eltűnt fiát, akit elvált magyar férje "rabolt el" tőle egy láthatáson.

Jó napja volt pénteken a gyakorta bírált közösségi portálnak, a Facebooknak. Legfőbb vonzereje domborodott ki a brit online sajtóban a nap folyamán gyorsan terjedő hírrel, mely szerint a 62 éves Avril Grube, poole-i lakos huszonhét évi keresés után találta meg fiát, Páros Gavint.

A rossz egészségi állapotban lévő, tavaly agyvérzést kapott, cukorbeteg és állandó orrvérzéssel küszködő nő elvált férje magyar ember volt. A három évvel ezelőtt elhunyt férfi, Páros József a házasság 1982-es megromlását követően visszatért Magyarországra. Láthatási jogával élve még ugyanebben az évben fiával Blackpoolba utazott, tervek szerint egy állatkerti sétára, majd mindketten felszívódtak. A szerencsétlen nő minden követ megmozgatott, hogy megtalálja elrabolt fiát, többek között a magyar nagykövetség és Margaret Thatcher kormányfő közbenjárását is kérve.

Hosszú évek eredménytelen keresése után Avril Grube testvére, az 59 éves Beryl Wilson tett egy végső kísérletet az elrabolt „gyermek" előkerítése érdekében. Beírta a Google keresőbe a nevét, és a kereső program eljuttatta a Facebook közösségi portálhoz, ahol Páros regisztrálva volt.

A harmincadik születésnapját éppen ma (szombaton) ünneplő fiatalember múlt év októbere óta nem lépett be a rendszerbe és az első e-mailekre sem válaszolt, de végül előkerült és csütörtök délután a családegyesítés is megtörtént. A helyi lap, a Bournemouth Daily Echo információi szerint Páros Gavin Budapestről érkezett Dél-Angliába. A társalgás vontatottan, egy fordító szoftver segítségével zajlik, mert Páros nem beszél angolul.

Hírek szerint a vakolóként dolgozó háromgyermekes apa szívesen költözne családjával együtt a szigetországba, hogy túláradóan boldog édesanyja segítségére lehessen. Előbb azonban munkát és fejük felé fedelet kellene találnia, amiben a nyelvi nehézségek súlyosan hátráltatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.