Egyre nagyobb gondot okoz a drogkereskedelem Ukrajnában

Ukrajnában az év eleje óta 17 ezer, kábítószer és droghatású gyógyszer illegális forgalmazásával kapcsolatos bűncselekményt derítettek fel, 2,7 ezer drogkereskedőt vettek őrizetbe és 11,4 tonna kábítószert foglaltak le.

Az idén Ukrajnában lefoglalt kábítószerek értéke meghaladta a 730 millió hrivnyát (kb. 22 milliárd Ft), míg az illegális forgalomból tavaly kivont drogok összértéke 136 millió hrivnya volt. A rendőrség kábítószer elleni részlege 32 szervezett bűnözői csoportot göngyölített fel, és ezek 133 tagját vette őrizetbe, akik bizonyítottan 488 súlyos és rendkívül súlyos bűncselekményt követtek el - közölte szerdán az ukrán belügyminisztérium sajtószóvivői irodája.

A jelentés szerint az év eleje óta 247 illegális droglaboratóriumot számoltak fel, és 2,7 ezer, kemény drogok forgalmazásával kapcsolatos bűncselekményt tártak fel az országban, valamint egymillió 136 ezer adag, kemény drognak minősülő kábítószert, közte 941 ezer dózis heroint és kokaint foglaltak le a rendőrök.

Az utóbbi öt évben folyamatosan növekszik az Ukrajnában lefoglalt külföldi eredetű kemény drogok és pszichotróp hatású gyógyszerek mennyisége. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a hatóságok az idén 223 olyan nemzetközi csatornát számoltak fel, amelyeken át Lengyelországból, Magyarországról, Kazahsztánból, Hollandiából és Törökországból szállítottak kábítószereket Ukrajnába.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.