A DNS-vizsgálat szerint is Ophélie holttestét találták meg a Dunában

Ma tájékoztatta a BRFK Ophélie Aurélie Bratnachert szüleit a múlt csütörtökön a Csepel-szigetnél megtalált fiatal női holttest DNS vizsgálatának eredményéről. Információink szerint a soron kívül elvégzett DNS vizsgálat megerősítette a nyomozók feltételezését: Ophélie holtteste került elő a múlt csütörtökön a Dunából.

A Népszabadság információja szerint a DNS vizsgálat megerősítette: a két hónapja nyomtalanul eltűnt Ophélie Aurélie Bratnachert holttestét találták meg a múlt csütörtökön a Dunában a Csepel-szigetnél. A BRFK erről ma tájékoztatja hivatalosan a szülőket, s úgy tudjuk, egyben kiadja a temetési engedélyt is – azaz a szülők elvihetik a diáklány holttestét. 

A 22 éves francia cserediák egy átmulatott éjszaka után gyalog indult haza II. kerületi ottho-nába Portside de Cuba nevű szórakozóhelyről. A térfigyelő kamerák felvételei alapján a rendőrségnek a Lánchíd pesti hídfőjéig tudták követni, ahol egyszerűen eltűnt a kamerák látóteréből. Táskáját, benne az iratait és a mobilját két olasz diák találta meg a Lánchídon, a Pesti hídfő déli oldalán egy oszlopnak támasztva.

A rendőrség hivatalosan közigazgatási eljárás keretében kereste Ophélie-t, valójában azonban még titkosszolgálati eszközöket is bevetettek a felkutatására. Csütörtökig hiába.

A szülők nyomására két hete a Legfőbb Ügyészség emberrablás gyanújával nyomozást rendelt el Ophélie ügyében. A Legfőbb Ügyészség úgy érvelt, a közigazgatási eljárás adatai nem zárták ki kétséget kizáróan, hogy a lány bűncselekmény áldozata lett.

A BRFK, immár a DNS vizsgálat eredményének fényében a Fővárosi Főügyészség állásfoglalására vár, hogy folytassa-e a nyomozást a vélelmezett emberrablók után vagy sem.

Úgy tudjuk, a SOTE igazságügyi orvos szakértői által elvégzett boncolás idegenkezűségre utaló nyomot nem talált a holttesten. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem dobhatták vagy lökhették a folyóba Ophélie-t. A rendőrség – jogsegély keretében – kész a francia hatóságok rendelkezésére bocsátani az igazságügyi orvos szakértői jelentés.

Ophélie barátainak és ismerőseinek matricája, amivel a decemberben eltűnt lányt keresték
Ophélie barátainak és ismerőseinek matricája, amivel a decemberben eltűnt lányt keresték
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.