A disznóólban működött a zugpálinkafőző

Több mint 100 liter pálinkát találtak a pénzügyőrök a Zala megyei Becsehelyen, részben egy disznóólban és egy marhaistállóban elrejtve.

Több mint 100 liter pálinkát, főzőüstöt és hozzá való hűtőberendezést találtak a pénzügyőrök a Zala megyei Becsehelyen, részben disznóólban és marhaistállóban elrejtve - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

A pénzügyőrök jövedéki ellenőrzést tartottak a becsehelyi ingatlannál, ennek során a házhoz tartozó disznóólban találtak rá a pálinka előállítására alkalmas főzőüstre és tartozékaira, a marhaistállóban pedig a készülékhez tartozó hűtőberendezésre. A további vizsgálat jóvoltából az udvari konyhában, a műhelyben és a lakóház konyhájában összesen több mint 100 liter, mintegy 52 fokos alkoholtartalmú pálinkát foglaltak le - ismertette Cséve Szabolcs.

A pénzügyőr nyomozók az adózatlan, ismeretlen eredetű pálinkát és a zugfőzdét lefoglalták, a nyomozás elrendelésével egyidejűleg pedig jövedéki eljárást is indítottak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.