A Bükkben, a Zemplénben ás a Mátrában is várják a síelőket

Négy sífelvonó működik szombaton a bükki síparadicsomban Bánkúton, és ugyancsak igénybe vehetők a felvonók a sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandparkban. Mátraszentistvánon két méteres a hó.

Az elmúlt napok intenzív hóesésének köszönhetően immár 75 centiméter vastagságú hó borítja a bánkúti pályákat, a hőmérséklet szombat reggel nulla fok volt. A síklub tájékoztatása szerint a sípályák állapota kiváló.

A sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandparkban a pályákat már 175 centiméteres hó fedi, köszönhetően a hóágyúzásnak és a 25 centiméternyi természetes csapadéknak. Itt három felvonót és négy pályát használhatnak a sízők.

A Mátraszentistváni Síparkban két méter vastagságúra hízott a hótakaró. A sípark létrehozása óta, vagyis 2004 óta nem várták ilyen kedvező hóviszonyok a téli sportok kedvelőit a Mátrában. Pénteken olyan sűrűn hullott a hó, hogy a látótávolság 50 méterre csökkent, és óránként 4 centiméternyi friss hó keletkezett. A hétvégén 10 sípályával és 6 felvonóval, vagyis teljes kapacitásával üzemel a sípark.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.