A BRFK információt vár a Hajógyári-sziget sötét foltjairól

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) várja azok bejelentését, akik érdemi információval tudnak szolgálni a fővárosi Hajógyári-szigeten és környékén történt három haláleset és egy eltűnés ügyében - közölte BRFK szóvivője kedden az MTI-vel.

Horváth Katalin Fanni elmondta, három esetben folytat a rendőrség vizsgálatot: a tavaly december 3-án holtan talált 21 éves férfi, a 2006. február 11-én eltűnt Strehó Gergely, valamint R. Zoltán halála ügyében.

Szórakozóhelyek a Hajógyári szigeten
Móricz Simon 2012.06.26. Digitális 2012. június 26. Szórakozóhelyek a Hajógyári szigeten. Fotó: Móricz Simon

Strehó Gergelyt továbbra is eltűntként keresik, a BRFK életvédelmi osztálya emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást - közölte.

Horváth Katalin Fanni tájékoztatása szerint a rendőrség vizsgálja a 25 éves R. Zoltán halálának a körülményeit, akinek az eltűnését 2006. június 6-án jelentették be, és 14-én találták meg holtan a Dunában, a Hajógyári-szigettől távolabb.

A bíróság szombaton rendelte el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében vett őrizetbe a rendőrség.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteken jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit a rendőrök a fővárosi Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében.

A csütörtök hajnalban előállított férfiakat azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a Hajógyári-szigeten, a Dokk nevű szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta.

Az emberöléssel gyanúsított két férfi biztonsági őrként dolgozott a szórakozóhelyen. Fülöp Valter elmondta, hogy a két férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, de ellenük a rendőrségnek személyi és tárgyi bizonyítékok is a rendelkezésére állnak.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hozzátette, hogy ezzel az elfogással még csak "az első dominó dőlt el"; azt gondolják, a gyanúsítottaknak még lehetnek szabadlábon lévő cinkostársaik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.