A világ legnagyobb melegesküvője Rio de Janeiróban

Százhatvan homoszexuális pár mondta ki a boldogító igent közös esküvőn a brazíliai Rio de Janeiróban hétvégén.
A Homofóbia nélkül elnevezésű állami program keretében szervezett ceremónia a "világ legnagyobb homoszexuális polgári esküvője" - közölte a brazíliai Rio tartomány kormánya vasárnap.

A nem mindennapi szertartást Jane de Castro transzvesztita művész kísérte zenéjével, aki az esküvőn maga is megpecsételte évtizedek óta tartó kapcsolatát - közölte az O Globo című lap.

Híradó megemlíti, hogy ez volt az ötödik, azonos nemű párok számára tartott tömeges esküvő Rio tartományban. Eddig mintegy 500 pár kötött így házasságot.

Brazíliában 2011-ben döntött a legfelsőbb bíróság, hogy a homoszexuálisok közötti élettársi kapcsolat a heteroszexuális párokéval azonos jogokat élvez. Az azonos nemű párok házasságát 2013-ban legalizálták a dél-amerikai országban.

Az elmúlt években a világ számos országában legalizálták az azonos neműek házasságát. Elsőként Hollandia engedélyezte 2001-ben, azóta az Egyesült Államok és Mexikó több államában is összeházasodhatnak az azonos nemű párok. Tavaly Brazília mellett Uruguay, Új-Zéland és Franciaország követte az engedélyező államokat a sorban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.