A világ egyik legjobb sushi szakácsa Budapesten

Masato Nakabayashi japán származású séf specialitása a sushi, kreációi Las Vegasban, a Palms Casino Resort híres szállodájában kerültek a reflektorfénybe.

Masato Nakabayashi
Masato Nakabayashi

Jelenleg a párizsi Buddha-Barban dolgozik, s ideje nagy részét izgalmas, váratlan receptek kifejlesztésével, illetve leendő sushi szakácsok képzésével tölti. Az ismert és elismert szakács május 9-én Budapestre érkezik, és a Buddha-Bar vendégei szeme láttára fog szétbontani egy ember méretű tonhalat, és persze ezek a tonhalszeletek adják majd a vacsora lényegét is.

Előételnek teriyaki kacsahúsos tekercset készít majd wasabi krémmel és unagi szósszal. Két főétel közül lehet majd választani, az egyik lehetőség a pirított tonhal korianderrel és zöldborsóval, gyömbéres- mogyoróhagymás szósszal,  a másik pedig Omaha bélszín parmezános zöld spárgás flan-nal, szarvasgombás szósszal tálalva. A menüsort rózsa-fehércsokoládé mousse zárja málna sorbet-val.

A gasztrocsodák mellett a sztárséf május 10-én sushi készítő tanfolyamot is tart, melyen bárki megtanulhatja az ázsiai csemege elkészítésének csínját-bínját, és néhány különleges receptet is megoszt a tanulnivágyókkal.

- Ez egy igazán kivételes alkalom, ehhez hasonló vacsorára mindössze egyszer volt példa Magyarországon - mondja Angelus Barbara, a hotel marketing- és kommunikációs igazgatója, majd hozzáteszi: a mensüsor mellett izgalmasnak ígérkezik a japán Choya céget képviselő Takehiko Okazaki sake-, és umeshu-kóstolója is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.