A vihar miatt elhalasztották a kivégzést

A közelgő téli viharra való tekintettel elhalasztották az USA-ban, Georgia államban az egyetlen halálbüntetésre váró nő kivégzését.

A 46 éves Kelly Renee Gissendaner kivégzése helyi idő szerint szerdán 19 órakor volt esedékes, ám egész Georgia állam a beharangozott téli viharra készült, ezért az ítélet végrehajtását hétfőre halasztották. Ilyesmi korábban sohasem fordult elő az Egyesült Államokban.

Gissendanert gyilkosság miatt ítélték el 1998-ban. Az asszony a férjét, Doug Gissendanert végeztette ki a szeretőjével, Gregory Owennel; a férfi életbiztosítására utaztak. A gyilkos páros hónapokig tervezte a merényletet, végül 1997. február 7-én egy erdőbe csalták áldozatukat, ahol Owen halálra késelte a férfit. A gyilkosságnál Gissendaner is jelen volt. A nő korábban többször szakított a férfival, egyszer el is vált tőle, majd újból hozzáment.

A párost gyanúsítottként hallgatták ki, vallomásaikban ellentmondásba keveredtek, ezért gyilkosság vádjával bíróság elé állították őket. Az eljárás során Owen vádalkut kötött és a halálbüntetés megúszása érdekében az asszonyra vallott. A férfit életfogytiglanira, a nőt halálbüntetésre ítélték. Méreginjekcióval fognak végezni vele.

Kelly Renee Gissendaner az egyetlen női elítélte a georgiai halálsoron, ha az ítéletet végre hajtják, ő lesz az első nő az elmúlt 70 évben, akit kivégeztek az államban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.