A vacsorája lett a legjobb barátja

Amur, a tigris és Timur, a kecske meghódította Oroszországot. A kecskét eredetileg a ragadozó vacsorájának szánták, Amur azonban megkegyelmezett, és azóta a legjobb barátokként élnek az egyik szibériai állatkertben.

Amur az évek során már egy csapat kecskét, nyulat és kakast megevett, a prédaként bedobott Timurnak azonban valamiért megkegyelmezett. Azóta egy tányérból esznek, de labdáznak és fel-alá rohangálnak is a tigris kifutójában.

A páros olyan népszerűségnek örvend, hogy a Vlagyivosztok közelében található Primorszkij Szafari Park úgy döntött, webkamerákat helyeznek ki, amelyeken keresztül élőben lehet követni Amur és Timur mindennapjait. Az igazi hírnevet azonban az hozta meg számukra, hogy az egyik orosz állami tévé egy háromnegyed órás dokumentumfilmet adott le róluk a hírekben elég szegény újév és a január 7-ére eső ortodox karácsony közti időszak alatt.

A két állat barátsága egyébként úgy kezdődött, hogy Timur elzavarta a tigrist alvóhelyéről, majd el is foglalta azt. Amurt valószínűleg eléggé összezavarhatta a dolog, ezek után ugyanis alvóhelye tetejére ment aludni.

Amur egyébként eddig csak egy kecskét nem evett meg azonnal, de őt is elfogyasztotta másnap reggel. A tigrisnek egyelőre nem adnak kecskét, helyette hetente kétszer más húsokat, illetve két-két nyulat kap.

Az egészről amúgy ez a bűbájos novella jutott az eszünkbe. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.