A TV2 szerint nem nemi erőszakról, hanem csábításról van szó

Az Üvegplafon blog írta meg szombaton, hogy az Éden Hotel című műsor egyik játékosa, Gábor szexuálisan zaklatott egy másik játékost, Nórit. A TV2 vasárnap közleményben tudatta, szó sem volt nemi erőszakról, csak egy csábítási kísérletet láthattak a nézők.

Mint ahogy az Üvegplafon írja, "Éden Hotel Nórinak máshogy alakult az éjszakája, mint ahogy tervezte" - a szerkesztők ezzel a címmel harangozták be a valóságshow 45. epizódjának harmadik részét.

A műsorban látható, hogy a két játékos egy ágyban alszik, majd egy kierőszakolt jóéjtpuszi után a férfi fogdosni kezdi a nőt, és megpróbálja szétfeszíteni a lábait, miközben a lány folyamatosan azt mondogatja, "ne, ne, ne". "Mi az, hogy nem?" -kérdi felháborodottan a Gábor nevű játékos, majd azt mondja: "Te tényleg igazán buta vagy. Mit gondolsz, hogy te egy okos lány vagy? Azért vagy buta, mert a rafinált buták felismerik azt, hogy buták. De konkrétan te síkbuta vagy... Te húztad az agyamat, vágod? Most már az én kezemben van a döntés..."

A történtekről a lány a riportszobában beszélt. A TV2 nem vágta ki a jelenetet a műsorból, és semmi szankciót nem eszközölt az erőszakoskodó férfival szemben, holott volt már rá példa, hogy kizártak egy szereplőt a műsorból, amiért az megpofozott valakit.

Vasárnap a TV2 a műsor hivatalos Facebook oldalán és a tv2.hu-n közzétette az ominózus jelenet közel negyven perces vágatlan videóját, és azt a felvételt, melyen Nóri arról beszél, nem történt erőszak, és aki az ellenkezőjét állítja, az kiforgatja a szavait, és még elnézést is kért a történtekért.

"Bármilyen erőszakos cselekmény esetén, vagy olyan szituációban, ahol bármilyen erőszak valószínűsíthető, a műsor gyártója azonnal közbelépett volna. Az Éden Hotel szabályzata is egyértelmű: ilyen esetben a vétkes játékosnak azonnal haza kell utaznia. Ez történt Kerekes Beus esetében is, akit pofozkodás miatt zártak ki a játékból. Nóri és Gábor esetében azonban nem történt erőszak" - írta közleményében a csatorna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.