A trónfosztott szépségkirálynő bocsánatkéréshez köti a korona visszaadását

A Csendes-óceáni Ázsia szépségkirálynői tisztétől megfosztott May Nyat Noe kedden, mianmari sajtóértekezletén közölte, hogy csak akkor adja vissza a mintegy 100 ezer dollárra becsült gyémántokkal díszített koronát, ha a dél-koreai szervezők bocsánatot kérnek tőle és a hazájától.

David Kim, a szépségverseny sajtófőnöke a múlt héten közölte, hogy "tiszteletlen és elfogadhatatlan magatartása miatt" vették vissza a 16 éves mianmari lánytól a díjat. Konkrétan azt kifogásolta, hogy a szervezőkkel fizettette meg szépítő mellműtétét, miként a két hónapig a verseny helyszínén tartózkodó mama számláit is. Emellett a lány 18-nak hazudta magát, holott még kiskorú.

A Yangonban, az egykori Rangunban tartott sajtóértekezleten Noe azzal vágott vissza, hogy a szervezőknek bocsánatot kell kérniük azért, mert őt hazugnak és tolvajnak nevezték, de nemcsak tőle, hanem Mianmartól is. A mellműtétet a szervezők kérték, s az implantátumot készítő cég, illetve a plasztikai sebész sem kért pénzt, reklámcélból – állította. Ő még azelőtt utazott el Szöulból haza Mianmarba, hogy a szervezők közölték volna vele Ázsia szépségkirálynője címének visszavonását, ezért vihette magával a koronát. Egyébként sem büszke a díjra, mert a versenyt rendező szervezetnek igen rossz a hírneve.

Tény, hogy az idén negyedik alkalommal tartott Csendes-óceáni Ázsia szépségkirálynő választást rendre kisebb-nagyobb botrányok kísérik. 2011-ben a wales-i jelölt, Amy Willerton és néhány további induló azt kifogásolta, hogy a zsűri már a verseny kezdetét megelőzően a venezuelai szépségkirálynő mellett döntött.

Elterjedt utóbb az is, hogy néhány szervező szex-szolgáltatásokat kért a versenyen résztvevő hölgyektől cserében a magasabb pontokért. David Kim most azt mondta védekezésül, hogy a rendőrségi vizsgálat alaptalan híreknek minősítette ezeket a vádakat: a szállodai térfigyelő kamerákat ellenőrizték, s nem volt bizonyíték arra, hogy bármelyik lány a szervezőkkel vagy a verseny igazgatójával feküdt volna le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.