A tojásnak és a válásának tulajdonítja hosszú életét Európa legidősebb embere

Vasárnap ünnepelte 116. születésnapját Emma Morano, Európa legidősebb embere. Az olasz asszony, aki a világ második legidősebb embere, hosszú életét és jó egészségét a napi három tojásnak tulajdonítja, illetve annak, hogy korán elvált erőszakos férjétől.

Morano asszony olyannyira jól érzi magát, hogy még a kedvenc dalát is el akarta énekelni azoknak, akik vele együtt ünnepeltek vasárnap verbaniai lakásában, Északnyugat-Olaszországban.

„Jól vagyok, jól vagyok és ez mindaddig így marad, amíg itt vagyok veletek" – nyilatkozta az ünnepelt, hozzátéve, hogy neki nagyon szép hangja van, és ha akarják, el is énekli kedvenc dalát, a Parlami d'amore Mariù (Beszélj nekem a szerelemről, Mariù) címűt.

Az élemedett korú matróna tényleg nagyon szeret énekelni, 111. születésnapján, 2010. november 29-én is megörvendeztette hallgatóságát:

Az év elején egy a New York Timesnak adott interjújában Morano azt mondta, hosszú életét a napi három tojásnak köszönheti, illetve annak, hogy 1938-ban elvált erőszakos férjétől, miután egyetlen gyermekük hét hónapos korában meghalt.

Moreno a tojásdiétát 20 évesen kezdte el, amikor az orvosa vérszegénységet diagnosztizált nála, és azt tanácsolta, hogy mindennap egyen meg két nyers és egy főtt tojást. Az ajánlást az asszony azóta is betartja. Szerinte ez tartja ilyen jó formában.

Érdekesség, hogy Susannah Mushatt Jones, aki júliusban töltötte be a 116. életévét és ezzel ő a legidősebb ember a világon, hasonló dolgokban látja a hosszú élet titkát. A brooklyni asszony csak öt évig volt házas, 1928 és 1933 között, és ő is sok tojást eszik, bár ő inkább a szalonnás rántottára esküszik – írja a Guardian.

Moreno és Jones a két utolsó ember a földön, aki még az 1800-as években született.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.