A szerelem erősebb volt, mint a reptér biztonsági rendszere

Kijátszotta a kolozsvári nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Wizz Air légitársaság londoni útra előkészített gépére egy fiatalember, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni a brit fővárosban.

A kedd hajnalban történt esetről több kolozsvári portál is hírt adott szerdán. A citynews.ro szerint a szerelmes fiatalember a repülőtéren egy a csomagoknak szánt helyiségbe lopakodott be, majd kitört egy ablakot, és kijutott a repülőgépek parkolóhelyére. Felszállt a repülésre előkészített gépre, ahol a pilótafülkét is meglátogatta. A biztonsági szolgálat az okostelefonja vakujának a villanására lett figyelmes, amikor az ifjú a pilótafülkében önmagát fényképezte.

David Ciceo, a kolozsvári Avram Iancu Repülőtér igazgatója a repülőgép karbantartóit és a légi társaságot tette felelőssé a történtekért, és közölte, hogy belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Az incidens miatt a Wizz Air társaság Kolozsvár-London járata félórás késéssel indulhatott el. A szerelmes potyautast átadták a rendőrségnek, ahol azzal magyarázta a történteket, hogy nem kapott már jegyet a londoni járatra, és mindenképpen utazni szeretett volna. A hatóságok úgy ítélték meg, nincs ok az őrizetbe vételére.

A Wizz Air szóvivője, Daniel de Carvalho kommunikációs ügynökségük útján arról tájékoztatta szerdán az MTI-t, hogy a repülőtér biztonsága a repülőtér felelőssége. "A légitársaság a saját biztonságos működéséért felelős. A Wizz Air üdvözli, hogy a kolozsvári repülőtér elrendelte biztonsági eljárásainak teljes felülvizsgálatát. Az utasok biztonsága folyamatosan garantálva volt, mivel minden repülőgépet alapos átvizsgálásnak vetnek alá felszállás előtt".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.