Szén-monoxid ölt Budaörsön

Valószínűleg halálos szén-monoxid-mérgezést szenvedett az az idősebb házaspár, melynek tagjaira vasárnap kora délután bukkantak rá egy budaörsi családi házban. A tragédia pontos okát még vizsgálják - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.

A rendőrök, illetve a mentők riasztása alapján a törökbálinti tűzoltók vonultak ki a Széchenyi úti ingatlanhoz, melyben - vélhetően a korábbi szellőztetés miatt - már nem mutattak ki gázkoncentrációt - mondta el Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A lakásban gázkészülék és kandalló is üzemelt, ez utóbbi ajtaja nyitva volt, benne hideg hamut találtak, ez is alátámasztja a mérgezés gyanúját. A helyszínt lezárták, ezért egyelőre nem tudtak kontrollmérést végezni a tűzoltók.

Valószínűleg szén-monoxid-mérgezés történhetett, de további szakértői vizsgálatokra van szükség a haláleset pontos okának és időpontjának megállapítására. Az ügyben közigazgatási eljárás indult - erősítette meg Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.