A Samsung mosógépei is robbanhatnak

A Galaxy Note 7-es mobiltelefonok után újabb Samsung termékről derült ki, hogy extrém esetben akár fel is robbanhat. A cég által gyártott egyes mosógépek rosszul tűrik a nehéz, vagy vízhatlan anyagok magas fordulatszámon való mosását.

Az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (CPSC) biztonsági figyelmeztetést adott ki azokra a Samsung mosógépekre, amelyeket 2011. március és 2016. április közt gyártottak. Ugyanezen szervezet tiltotta meg a felhasználók számára a gyulladásveszélyes Galaxy Note 7-ek használatát – írja az Origo.

Az amerikai fogyasztók visszajelzései alapján egyes felültöltős Samsung mosógépek felrobbannak. Egy esetben a robbanás olyan erejű volt, hogy kárt tett a szomszédos helyiségben, a garázsban is.

A Samsung hivatalos válaszban kérte arra az érintett készülékek tulajdonosait, hogy használják alacsonyabb fokozaton, vagy finom ciklusokban a gépeket akkor, amikor nehezebb, esetleg vízálló textildarabokat mosnak azokkal. Hivatalosan ugyan még nem közölték, hogy mi a robbanásveszély oka, de nagyon úgy néz ki, hogy az extrém vibrálást nem bírja a motor.

Az amerikai fogyasztóvédelem eddig 21 robbanásról tud. A hiba csak a 2016. április előtt gyártott, felültöltős készülékeknél lépett fel, az újabb illetve elöltöltős mosógépekkel nincs gond.

Aki nem biztos a készülékében, a mosógép szériaszámának megadásával ellenőrizheti az a Samsung weboldalán, hogy az adott modell érintett-e.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.