A saját gyermeküket erőszakolták meg egymás kedvéért

Norvégiában még soha nem indítottak ilyen jelentős pert pedofília miatt. Az egyik emberbőrbe bújt vadállat, egy 32 éves férfi a kéthónapos kisfiát erőszakolta meg, a gyomorforgató aktust videóra vette és aztán el is küldte a pedofil hálózat többi tagjának. Néha kívánságlista alapján fajtalankodtak.

A hétfőn kezdődött perben összesen öt embert – a 32 évesen kívül még egy 34 és egy 27 éves férfit, illetve két nőt – állítottak a törvény elé. Mindegyiküket azzal gyanúsítják, hogy fajtalankodott a saját gyermekével, az erről készített videó- és fényképfelvételeket pedig elküldte a társainak. Az egyik vádlott, egy 43 éves nő a két saját gyermekét kényszerítette szexuális aktusra akkor, amikor az egyik gyermek mindössze tíz, a másik tizenhárom éves volt.

Kristin Røhne drammeni körzeti ügyész közlése szerint az ügyben még tavaly indították el a vizsgálatot, a kéthónapos kisfián erőszakot tevő férfi pedig akkor lett gyanúsított, amikor egy házkutatás során a videóját megtalálták a hálózat vezérénél, a 34 éves férfinél. A vizsgálat eredetileg e körül a 34 éves férfi körül forgott, akit 2009-ben egyszer már elítélték egy gyermek szexuális bántalmazása, illetve és pedofil videók és fényképfelvételek terjesztése miatt.

Az iszonyat – derül ki az Aftenposten cikkéből – nem merült ki a beteg vágyak kiélésében, létezett ugyanis kívánságlista is , így amikor a hálózat valamelyik tagja – állítólag többnyire a 27 éves férfi – filmen akart látni egy-egy jelenetet a fantáziájából, elég volt szólnia valamelyik társának, aki ennek a fantáziálgatásnak megfelelően fajtalankodott a saját gyermekével. Megtörtént, az is hogy egymás gyermekeit erőszakolták meg.

Az ügyben egyelőre csak a 32 éves férfi teljes beismerő vallomást, de Røhne szerint fennáll a veszély, hogy a vádlottak visszaesők lesznek, ezért az ügyészség mindegyiküket hosszú évekre börtönbe küldené. (Norvégiában ténylegesen 21 év az életfogytiglani büntetés.) Az országban még soha nem indítottak ilyen jelentős pert pedofília miatt – nyilatkozta ennek kapcsán az ügyész.

A Guardian néhány napja írt arról, hogy a norvég-orosz határvárosban, Kirkenesben a norvég pedofilok hogyan állítanak ki meghívóleveleket olyan orosz anyáknak, akiknek aztán a fajtalankodnak a gyermekeivel. Ez az Északi-sarkhoz közel eső vidék társadalmi vízválasztó is. A határ egxyik oldalán 2400, a másikon 137 dollárnak megfelelő összeg a havi átlagkereset.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.