A reptéri személyzet lopott festményeket

A takarítókból, földi személyzetből és az utaskiszolgáláson dolgozókból álló hálózatot leplezett le a rendőrség a római Fiumicinón. 

Eddig úgy tűnik, a lopás miatt két reptéri dolgozónak kell majd bíróság elé állnia. A tolvajok többek között két olasz mester, Ugo Attardi és Renato Guttoso munkáit lovasították meg. Mindkét kép egy római galéria tulajdona, és értékük egyenként meghaladja az 50 ezer eurót - közölte a rendőrség kedden kiadott közleménye alapján a The Local.

A bűnbanda egy olyan csalási módszert dolgozott ki, amelynek segítségével a tranzitban tartózkodó utasoktól tudták eltulajdonítani a művészeti alkotásokat. A törvény szerint a túl nagy festményeket egy meghatározott gyűjtőpontra kell vinni. A reptéri dolgozók ezt kihasználva egyenruhában jelentek meg, és úgy tettek, mintha a gyűjtőhelyre vinnék a képeket. Ehelyett azonban máshova vitték, majd eladták a feketepiacon őket.

„Az egyenruhájukba öltözve, a szokásos reptéri tevékenységeket végezve könnyen meggyőzhették az embereket arról, hogy jogosan járnak el. Így is verték át őket" – állítja a rendőrség.

A hatóságok most keresik a jogos tulajdonosokat. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.