A rendőrségről is ellopta a lopott holmit

Merész lépése miatt került rendőrkézre a magát kizárólag bűnözésből fenntartó „fémkereskedő” Pécsen.

Elsősorban fémből készült tárgyakat és gépalkatrészeket  lopott az a Pécsett, bontásra ítélt házakban meghúzódó, 26 esztendős férfi, aki ellen az ügyészség napokban emelt vádat. A korábban vagyon elleni bűncselekményekért már elmarasztalt tolvaj a múlt nyáron betört több pécsi üzem raktárába, s az onnan elhozott fémalkatrészeket hulladékhasznosító telephelyeken értékesítette. A férfi emellett az uránvárosi lakótelepen „összegyűjtött" 29 aknafedlapot, azokat felaprította, majd ócskavasként túladott rajtuk.

A magát csakis bűncselekményekből fenntartó vádlottnak azonban volt egy egészen meghökkentő cselekedete: 2015 szeptemberében behatolt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kerítéssel övezett területére, ahol az udvaron halomba állt a lebukott tolvajoktól bűnjelként lefoglalt fémhulladék.

Erre vetett szemet a férfi, ám amikor megpróbálta kihozni a lopott holmit, a bázis őrei elfogták. Az említett eset óta előzetes letartóztatásban lévő tolvajt üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolják, s mindezért akár öt évet róhat rá a bíróság, tájékoztatta tudósítónkat a pécsi ügyészség szóvivője. Megkérdeztük a szóvivőt, hogy az ügy kapcsán felmerült-e a férfitől ócskavasat vásárló hulladékátvevők felelőssége, ám mint megtudtuk, nem sikerült bizonyítani, hogy utóbbiak összejátszottak volna a tolvajjal.    

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.