A püspökség szerint így kell tárolni a Zsolnay vázát

A pénteki Blikk cikkére reagálva a Pécsi Egyházmegye közleményt adott ki, melyben azt írják, megalapozatlan az az állítás, hogy a Zsolnay vázát szemét, vagy építési törmelék közt tárolják – írja a bama.hu.

A cikk szerzője egy olvasói bejelentés és ugyanezen olvasó által készített fénykép alapján azt állítja, hogy „egy felbecsülhetetlen értékű porcelánváza" „szemétdombon" hever „egy halom építési törmelék mellett" a Pécsi Püspökség egyik ingatlanának udvarán. Ezzel szemben az igazság az, hogy a törött váza a Pécsi Püspökség egyik zárt, a sérült, restaurálandó szobrok, kőfaragványok és szabadtéri műtárgyak ideiglenes raktáraként szolgáló épületének udvarában található a megfelelő körülmények között deponálva – írják.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Pécsett egy elhagyatott, az egyházmegye tulajdonában álló ingatlanon felfedeztek egy vagyont érő Zsolnay kék vázát, mely az 1900-as évek elején készült. A műtárgy a lap olvasója által készített fotó alapján megsérült, holott egy a vázák történetével foglalkozó író szerint eddig ez volt a legjobb állapotban lévő darab.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.