A pontatlan meteorológia riasztja el a vendégeket a Balatontól

- Idén nyáron nem igazán pontosak az időjárás-előrejelzések – panaszolja több balatoni vendégváró is, s ez véleményük szerint összefüggésben áll azzal, hogy némely helyen az idei forgalom alatta marad még a két évvel ezelőttinek is - írja a Sonline.hu.

Úgy tapasztalják, hogy a vendégek egy jó része el sem indul a Balatonra, ha például esőt jeleznek előre a hétvégére a különféle időjós honlapok. Szerintük viszont az eső vagy megjön, vagy nem. Van, hogy Szárszón esik, de Fonyódon nem, meg aztán számottevő lehűléssel amúgy sem igen jár.

- Balatoni vállalkozó tagjaink úgy látják, ezen a nyáron talán minden korábbinál erősebb a hét utolsó három napja, ellenben hétfőtől csütörtökig most, főszezonban is csekély a forgalom – vállalkozott szezonközepi helyzetértékelésre Kertész Rezső, a Kisosz somogyi társelnöke. – Több helyütt állítják, hogy az eddigi forgalmuk a két évvel ezelőtti nyár alatt marad, a tavalyit ugye nem lehet alapul venni, az kiugró szezon volt a kiváló nyaralóidő miatt. Bármerre megyek, a panaszáradatot hallom a súlyos munkaerőhelyzet miatt, mindenütt a szakképzetteket hiányolják, szezonális egységnek olyat szinte lehetetlen már találni.

A bérek pedig, amit a balatoni vendéglátók kínálni tudnak, egyelőre nem versenyképesek az 1200-1300 eurós ausztriaival.

Részletek a Sonline.hu-n >>>

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.