A Pokémon Go aknára vezetheti játékosait, a kormány pedig nem akar több Darwin-díjast

Egészen elképesztő tájékoztatás jelent meg a kormány és a Szarajevói Magyar Nagykövetség honlapján. Azonban azt sem tartjuk kizárnak, hogy a külügy csak a magyar Darwin-díjasok előretörését próbálja megakadályozni. A figyelmeztetés szerint életükkel fizethetnek a figyelmetlen Pokémon-vadászok Bosznia-Hercegovinában.

A hetek alatt hihetetlen népszerűségre szert tett játékról szóló frissítés a mai napon került fel a kormány honlapjára. A Pokemon Go balkáni veszélyeitől szóló tájékoztatás meglehetősen komoly hangvételűre sikerült.  

A tájékoztatás így hangzik: „Felhívjuk a Bosznia-Hercegovinába látogató magyar állampolgárok figyelmét, hogy a POKEMON GO játék NEM veszi figyelembe az aknamezőket, ezért kérjük, hogy kitüntetett figyelemmel legyenek az aknamezőket jelző táblákra!

Továbbá azt írják, hogy a pokémonvadászok még csak véletlenül se menjenek a lakatlan terület közelébe, mert a jelzések az esőzések és földcsuszamlások miatt elcsúszhattak. Ezt kiegészítendő egy 2014-es térképet mellékeltek a lehetséges aknamezőkről.  A nagykövetség hivatalos közleményét a Pokémon Go Hungary nevű Facebook-csoportban is megosztották.

A Pokemon-őrület világméreteket öltött és már a nem szörnyvadász emberek lakásaiba is beköltözött. Ezt a képet egy társasházban készítették. 

Forrás: Facebook

A félelem egyébként nem alaptalan. Néhány nappal ezelőtt egy magyar fiatal majdnem a tengerbe fulladt, amikor egy betonperemről a vízbe zuhant Zára (Zadar) partjánál, miközben szörnyekre vadászott. A férfit a többi nyaraló húzta partra. A Pokémon és ő is életben maradt, a technikai eszközei, egy telefon és két táblagép viszont megsemmisült.  

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.