A pilótáknak esélye sem volt Gödöllőnél

Merka Géza pilótaoktató szerint a vasárnap Gödöllőnél összeütközött két gép vezetőjének lehet, hogy nem volt már ideje reagálni, mert túl gyorsan haladtak ehhez.

A szakértő az M1 televízió hétfő reggeli műsorában azt mondta, a két gép egymással szemben haladt, az egyik fel- a másik leszállást hajtott végre, egyikük nappal szemben. A gépek sebessége 200 kilométer volt óránként, ezért nem lehetett idejük reagálni.

Merka Géza elmondta: bár légiforgalmi irányítás nincs, tájékoztató szolgálat van a kisgépes forgalomban, ám a két repülőgép valószínűleg másik frekvencián volt.

Elszállítják a roncsokat

Befejeződött a roncsok felkutatása a Gödöllő és Isaszeg közötti fás, bokros területen, ahová a két kisrepülő lezuhant. A gépek roncsait hétfőn már el is viszik egy hangárba - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor érkezik meg a tréler a helyszínre, illetve mennyi időt vesz igénybe a roncsdarabok daruval történő kiemelése és felpakolása. A zárt tréler valószínűleg délután gördülhet ki az arborétumból, ahová továbbra sem léphetnek be illetéktelenek.

A rendőrségi munka orvos szakértők, illetve műszaki szakértők kirendelésével és tanúk meghallgatásával folytatódik. A baleset okáról csak a várhatóan hónapokig tartó vizsgálatok befejezése után lehet nyilatkozni. A repülőbaleset négy áldozatának kilétéről a rendőrség kegyeleti okokból nem ad tájékoztatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.