A pilóta miatt nem repülhetett tovább a beteg kislány

Kényszerleszállást hajtott végre Salt Lake Cityben a United Airlines légitársaság Houstonból Portlandbe tartó járata, mert a gép pilótája kényelmetlenül érezte magát egy autista lány miatt.

A 15 éves Juliette Forbes édesanyjával Portlandbe szeretett volna utazni. A lány nehezen fejezi ki magát, autista, és noha nem volt vele gond, anyja aggódott, hogy a helyzet megváltozhat, mivel Forbes már nagyon régen evett. Ezért anyja megkérdezte a légiutas-kísérőt, van-e arra lehetőség, hogy valami főtt ételt vegyen a lányának.

A stewardess közölte a nővel, hogy csak az első osztályon szolgálhatnak fel meleg ételt, és ez alól akkor sem tehet kivételt, ha az autista lányról van szó. Az anya megpróbálta elmagyarázni, hogy ha lánya nem kapja meg a szokott időben a főtt ételt, megváltozik a közérzete, és az sem kizárt, hogy valakit bántani fog, mert rendkívül válogatós, ha ételről van szó.

A lány végül megkapta a vacsorát, evett és nyugodt maradt. A pilóta azonban fél óra múlva bejelentette, hogy le kell szállniuk Salt Lake Cityben, mert az egyik utasnak a gép hátuljában viselkedési problémái vannak.

Miután a gép leszállt, mentősök jöttek a fedélzetre, és közölték a családdal: le kell szállniuk, mert a pilóta kényelmetlenül érzi magát az autista lány miatt, és így nem tud tovább repülni – számol be az esetről az Independent.

Az anya ezután felállt, és megkérdezte az utasokat, volt-e valakinek problémája a lányával, de mint kiderült, egyedül a pilóta félt az autista gyerektől.

A lány családja perre megy a pilóta viselkedése miatt, és remélik, hogy az ügyükkel sikerül felhívni a figyelmet az autizmusra, és a légitársaság alkalmazottait is felvilágosítják majd a fejlődési rendellenességről.

Az eset után a United Airlines légitársaság is nyilatkozatot adott ki, miszerint a repülő személyzete az utasok biztonsága és kényelme érdekében a lehető legjobb döntést hozta, mikor letessékelte az autista kislányt és családját a repülőgépről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.