A pedofilok sokszor hálózatokba szerveződnek

A pedofilok sokszor hálózatokba szerveződnek, és egymást segítik, hogy rejtve maradhassanak - közölte Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Gyurkó Szilviát azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) keddi bejelentése szerint nemzetközi internetes pedofil hálózatot göngyölítettek fel a hatóságok: gyerekekről készült pornográf felvételek birtoklásáért és terjesztéséért hetvenöt embert vettek őrizetbe.

A szakértő úgy fogalmazott, hogy nehéz munka megtalálni a rejtőzködő "predátorokat", akik kiszolgáltatott gyerekeket akarnak kihasználni, mivel az internet "sötét részein" terjesztik a fényképeket és a videókat. Hangsúlyozta, hogy a technikai lehetőségek bővülésével nagyon kiszélesedtek a pedofilok lehetőségei.

Gyurkó Szilvia arról is beszélt, hogy nem mindenkit neveznek pedofilnak, aki gyermekekkel létesít szexuális kapcsolatot, közülük csupán azokat, akik felnőttek látványától, érintésétől egyáltalán nem jönnek izgalomba.

Ezen a csoporton belül megkülönböztetik a más kapcsolattal nem rendelkező "exkluzív pedofilokat" azoktól, akik a látszat fenntartása érdekében viszonyt folytatnak egy másik felnőttel - fűzte hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.