A párizsi támadások túlélőjének adta ki magát, öt év börtön vár rá

Állítása szerint a bombatámadás miatt elvetélt és meg is égett november 13-án a Carillon kávézóban. Sérült karja miatt tizenhatezer font kompenzációt követelt, de most kiderült, hogy hazudott.

A tavaly november 13-i támadások során a Carillon bár volt az első helyszínek egyike, amelyet támadás ért. Csakhogy a kávézóban bomba végül nem robbant, a dzsihadisták Kalasnyikovokkal gyilkoltak – írja a Daily Mail.

A 25 éves nő egy hónappal a támadások után kereste meg a rendőrséget, és a robbanásra fogta azt is, hogy elveszítette a gyerekét – ezt hamis egészségügyi igazolással támasztotta alá. Többi sérülését internetről letöltött fotókkal próbálta bizonyítani.

Az egészségügyi vizsgálatok végül kiderítették, hogy az egész csak színjáték volt. Ráadásul a nő a nyomozás alatt terhes volt, tehát nem is vetélhetett el. A gyermeket azóta megszülte.

A nőt a nyomozás után nem sokkal letartóztatták. A Versaille-i Büntetőbíróság előtt elismerte, hogy csalt, és bűnösnek vallotta magát. Öt év börtön vár rá, és meg kell fizetnie egy háromszázezer fontos büntetést is. Elítélték az orvost is, akitől a vetélést igazoló papírok származtak.

A 130 ember halálát követelő ügyben még a támadás után parlamenti vizsgálat indult. Az áldozatok családjai már kaptak egy szerény összegű, előzetes kártérítést. Ugyanakkor ha a vizsgálatok végeredményeit nyilvánosságra hozzák, több pénzre is számíthatnak a valódi gyászolók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.