A nyárias meleg után talaj menti fagy jön

Egy napra beköszönt a nyár, ragyogó napsütés és akár 29 fok is lehet. Pénteken viszont erős lehűlés jön, ami majd egy héten át tart.

Csütörtökön igazán nyárias melegben lesz részünk, a hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul délután. Csapadékra minimális az esély, de a délnyugati szél többfelé megélénkül.

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken még csak fátyolfelhők zavarják a napsütést. Erős délnyugati szél jelzi majd, hogy hidegfront közeleg. Délután északnyugat felől egyre vastagabb felhők sodródnak hazánk fölé, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Markáns lehűlés kezdődik.

Szombat délig borongós idő lesz, többfelé esővel, záporral. Délután csökken a felhőzet és kisüt a nap. Erős lesz a szél. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: mindössze 10 és 15 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Vasárnaptól keddig hűvös, változóan felhős időre van kilátás, gyakran erős északnyugati széllel. Reggelente többfelé fordul elő talaj menti fagy, délutánonként is mérsékelt lesz a felmelegedés: 13-14 fok körüli értékeket mutatnak majd a hőmérők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.