Elhíztak a németek

Ha a járványszerű elhízásról van szó, általában a britek és az észak-amerikaiak kerülnek szóba, de a német lakosság is egyre hízik. A friss statisztikák szerint a szövetségi köztársaság felnőtteinek több mint fele túlsúlyos – írja a Stern.

Németországban az elhízási statisztikák folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak a kilencvenes évektől kezdve. Az évezred végén, 1999-ben már a felnőttek 48 százaléka számított túl kövérnek, 2013-ra ez az arány 52 százalék lett – derült ki a Szövetségi Statisztikai Hivatal által szerdán nyilvánosságra hozott adatokból.

A számokból az is látszik, hogy a férfiak még mindig veszélyeztetettebbek e téren: 2013-ban a férfiak 62, a nők 40 százaléka számított elhízottnak, míg 1999-ben 56 illetve 43 százalékra volt igaz ugyanez.

Az elhízottságot az úgynevezett Body Mass Index (BMI) alapján határozzák meg az ilyen statisztikákban. A BMI szám kikalkulálásakor a testmagasságot és a testsúlyt veszik figyelembe. Az Egészségügyi Világszervezet által elfogadott skála szerint a 25-ös BMI szám fölött már mind két nemnél túlsúlyosságról beszélünk, 30 fölött pedig már súlyos elhízottságról van szó. A német lakosság 16 százaléka, vagyis majdnem minden hetedik ember utóbbi kategóriába esik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.