A németek is az olimpián akarják látni Sárosi Laurát

Egy online oldal petíciót indított annak érdekében, hogy Sárosi Laura tollaslabdázó kapja meg az egyik szabadkártyát, amivel kijutna a riói olimpiára. Sárosi kisegítette szorult helyzetbe került ellenfelét egy fontos mérkőzésen, így bukta el a kvótáját.

Amellett, hogy a világ egyik legnagyobb online aktivista oldalán is aláírásokat gyűjtenek neki, a német szövetség fair play díjra fogja javasolni Laurát, hogy indulhasson az olimpián – írja a hvg.hu.

A franciaországi La Roche sur Yon-ban rendezett kontinensviadal második körében a riói kvótáért harcoló magyar játékos 1-0-ra vezetett a negyedik helyen kiemelt német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést, és ezzel nagy lépést tett volna az olimpia felé.

Csorba József, a magyar szövetség elnökének beszámolója szerint azonban Sárosi alig egy másodperc alatt döntött, és odaadta tartalék cipőjét ellenfelének, aki végül legyőzte őt.

A nemzetközi szövetség három szabadkártya odaítéléséről dönt majd május második felében.

A petíció ITT található.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.