A háziasítás zajlik, de még lehet állva pisilni

Egy lakás tulajdonosa szerint bérlője tönkretette a mosdó márványpadlóját, mert a férfi rosszul célzott vizeléskor. Kárpótlást követelt, a bérlő azonban nem akart fizetni, bírósághoz fordult, a bíró pedig a javára ítélt.

Stefan Hank düsseldorfi bíró a tárgyalás során meghallgatott szakértők vallomásaira támaszkodva megállapította, hogy a vizelet valóban sérülést okozott a toalett padlóján, ugyanakkor megjegyezte, hogy az állva vizelő férfiaknak számítaniuk kell vitákra lakótársaikkal, különösen, ha azok nők.

A bíró végül a bérlő javára döntött, mondván a férfiakat nem lehet felelősségre vonni a „járulékos károkért” - írja a BBC. Megjegyezte, hogy a férfiak „háziasításának” folyamata egyre terjed, de még mindig többségben vannak a hagyományosan, magukon állva könnyítők.

Németországban vita tárgya, hogy a férfiak állva vagy ülve vizeljenek-e. Vannak olyan mellékhelyiségek, amelyekben piros jelzésekkel tiltják az álló pozíciót. Ugyanakkor azokat, akik a kisdolgukat ülve végzik, sokan nem tartják elég férfiasnak és németül „Sitzpinklernek” csúfolják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.