A metrót ajánlja az augusztus 20-i főszervező

Már csütörtöktől lesznek Pesten és Budán olyan útszakaszok, amelyeken a nemzeti ünnep rendezvényei miatt megállási tilalmat vezetnek be.

A forgalomkorlátozások szombaton állandósulnak. 20-án a Szabadság hídon és Lánchídon csak gyalog lehet közlekedni. A tűzijáték idején az Erzsébet hidat és a Lánchidat lezárják, ha kell, a Szabadság híddal is ez történik. Erről Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedési főtisztje tájékoztatott szerdán a Várkert Bazárban. Nem lehet majd megállni a bazilikánál, valamint a Szent Jobb-körmenet útvonalán sem. A tűzijáték alatt korlátozzák a Dunán a hajóforgalmat, lezárják a – különben már délelőtt be­locsolt – Gellért-hegyet és a rakpartszakaszokat. A tilosban parkoló autó­kat a szomszédos utcákba szállítják, erről a 06 (1) 273-4059-es számon lehet érdeklődni.

Gál Áron meteorológus szerint nyárias idő várható, a hőmérséklet elérheti a 27–31 fokot, a kissé változékony időben lehetnek záporok.

Szabó László, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalának főigazgatója a helyszínek megközelítésére elsősorban a metróvonalakat ajánlotta. Az ünnep napján mind a négy metró, valamint a szentendrei és a csepeli HÉV is sűrűbben közlekedik.

Szombaton a programok a Kossuth téren a nemzeti lobogó felvonásával és a honvédtisztjelöltek avatásával kezdődnek. Lesz parlamenti nyílt nap, a Clark Ádám téren és a budai Várban egész napos rendezvényeket szerveznek. A Magyar Vöröskereszt az Alkotmány utcában önkéntes véradásra várja a jelentkezőket. Délután ötkor kezdődik az ünnepi szentmise a Szent István-bazilikánál, ezt a hagyományos ünnepi körmenet követi.

A szokásos tűzijáték este kilenckor kezdődik. Az idén a Citadellán is új helyről, a mellvédről lövik fel a tűzijátékot. A Lánchídról és a két híd között a Dunáról, katonai pontonokról lövik ki a mintegy hétezer-ötszáz petárdát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.