A melegházasság betiltását kéri a mormon egyház

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza számos más vallási szervezettel karöltve azt kéri az amerikai Legfelsőbb Bíróságtól, akadályozza meg az azonos neműek házasságát, és a tiltást tegye kötelezővé az egész országra.

A bírói testület várhatóan több hasonló keresetre számíthat, miután a melegházasságot több államban legalizálták Amerikában – köztük Utahban is, mely a mormon egyház otthona.

A hagyományos házasság mellett áll ki több más vallási szervezet és egyház, például a szabad metodisták, a baptisták és az evangélikusok országos szövetsége.

„A teológiai különbségek ellenére egyetértünk abban, hogy a hagyományos házasság intézménye nélkülözhetetlen az amerikai társadalom és családok jóléte szempontjából” – írják a szervezetek közleményükben, és kiemelik, hogy az azonos neműek házasságának elismerése az állam és egyház közötti konfliktushoz vezethet, és veszélyeztetheti a fontos vallási szabadságjogokat.

Az Independent megemlíti, hogy a Utah állambeli főügyészség egy hasonló keresetet nyújtott be az amerikai Legfelsőbb Bírósághoz, amelyben azt kéri, hogy tiltsák be az azonos neműek házasságát.

A melegházasság mellett kiáll Utah kormányzója, Gary Herbert és több nagyváros polgármestere is. A bírói testület várhatóan júniusban hoz döntést az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.