A MÁV is készül a Soundra

Állomási wifi, kitelepült jegypénztár hosszított nyitva tartással, és több kocsival megerősített járatok is segítik az idei,  július 10-13. közötti Balaton Sound fesztiválra vonattal utazók kényelmét Zamárdiban – tudatta közleményében a vasúttársaság.

Nemcsak az épületen belül, hanem az állomáson kívül, 10-15 méteres hatókörben is elérhető lesz a MÁV díjtalan internet-szolgáltatása. A már más településeken működő állomási wifi szolgáltatásokkal azonos módon lesz használható a Zamárdiban kiépített is: az általános felhasználási feltételek elfogadását követően lehet böngészni a világhálón. Három elérési pont üzemel, a sávszélesség a csatlakozott felhasználók között arányosan oszlik meg. A Zamárdiban kiépített internet hozzáférés a rendezvényt követően is elérhető marad.

Zamárdival együtt már hat vasútállomáson nyújt ingyenesen internetelérést a MÁV. Az áprilisi fejlesztések nyomán a Déliben, a Keletiben, a Nyugatiban, Debrecen és Keszthely állomáson is díjmentesen netezhetnek az utasok. Nemcsak a várakozás, hanem egyre több vonalon az utazás során is használható a wifi, hiszen már több mint hétszáz vasúti kocsit „okosított fel" a MÁV Csoport. Az utasok komfortérzetét növelő szolgáltatás mind nagyobb népszerűségnek örvend.

Rövidebb sorok, gyorsabb jegyváltás

Megerősített jegyértékesítés is lesz a Balaton Sound idején Zamárdiban. Az állomás épületében július 10-én 7 órától 14-én 17 óráig két pénztárban lehet vonatjegyet vásárolni 24 órás nyitva tartás mellett. Az állomás épületében bankjegykiadó automata működik, az egyik kijelölt pénztárnál lehetőség van kártyás fizetésre is, melyről a helyi információs kollégák adnak majd tájékoztatást. Ezen túl a fesztivál információs pontjánál egy kihelyezett vasúti pénztár is elérhető lesz a közönség számára, ami július 10-től 13-ig minden nap este 21 óra és hajnali 5 óra között, a rendezvény zárónapján, vasárnap pedig 21-órától hétfő reggel 8 óráig tart nyitva. A kihelyezett és az állomási pénztárak a teljes belföldi jegykiadást lehetővé teszik, ezen kívül menetrendi információval is várják a fesztivál résztvevőit.

Azon utasok számára, akik már előre tudják, milyen járattal fognak utazni, a MÁV-START javasolja az előzetes, online jegyváltást, illetve a kényelmes, komfortos utazás érdekében a kötelező helybiztosítással közlekedő Intercity és Express járatokra történő felárak elővételben történő megvásárlását.

Meghosszabbított szerelvények, állomási segítők

Hogy ne csak a jegyvásárlás, hanem az utazás is komfortosabban teljen, a Balaton Sound idején, csütörtöktől hétfőig hosszabb szerelvényeket közlekedtet a MÁV-START a Budapest-Déli pályaudvar – Zamárdi útvonalon. Az elmúlt évek utazásforgalmi tapasztalatához igazítva igyekszik megerősíteni járatait a vasúttársaság, akár 12 kocsis szerelvények közlekedtetésével. Mindemellett a rendezvény helyszínén, Zamárdi állomásán megerősített létszámban lesznek jelen állomási segítők is, akik menetrendi és jegyvásárlási információkkal, segítőkészen állnak az utasok rendelkezésére, valamint segítséget nyújtanak a kerékpáros utasoknak a kerékpárok vonatokra/vonatokról történő le- és felrakásában, és a kerékpárszállító kocsik gyorsabb megtalálásában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.