A macska, amely 17 ezer kilométert utazott

Ozzie, a vörös kandúr 17 ezer kilométert tett meg Sydney-től Londonon át Észak-Írországig, ahol a héten egy állatvédő csoport találta meg. A mikrochipje szerint az állat nem is fiatal, már 26 éves.

„Ozzie a mikrochip adatai alapján Ausztráliából származik, ám a gazdája adatait nem rögzítették” – írja Facebook-oldalán az Armagh Cats Protection nevű macskamentő csoport.

A matuzsálemi korú macska a fél világot beutazta
A matuzsálemi korú macska a fél világot beutazta
Forrás: Facebook

A macska 2004-ben Londonban, egy menhelyen tűnt fel, ott adták neki az Ozzie nevet. Gazdái eredetileg Tigrisnek nevezték – a mikrochip szerint legalábbis –, és matuzsálemi korú, 1989-ben született.

„Bárcsak tudna beszélni!” – sopánkodtak az állatvédők. Rejtély, hogy a cica hogyan került az ausztrál várostól 17 ezer kilométerre fekvő észak-írországi Armaghba. Az biztos, hogy nem mindig volt kóbor macska, nyakörve is van. Az utóbbi időben bizonyára éhezett. Nagyon sovány volt, amikor rátaláltak.

A szervezet most a közösségi oldal segítségével próbálja megtalálni Ozzie gazdáját. Az erről szóló bejegyzést már több mint tizennégyezren osztották meg.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.