A levegőben akart kiugrani a repülőgépből, mert szakított vele a barátnője

Ki akarta nyitni egy Csungkingból Pekingbe tartó utasszállító vészkijáratát egy utas, hogy a levegőben hajtson végre öngyilkosságot, miután szakított vele a barátnője.

A 18 éves fiatalemberrel együtt utazott 20 éves barátnője is. Szemtanúk szerint csúnyán összevesztek, a nő szakítani akart, mire a férfi annyira nekikeseredett, hogy megpróbálta felfeszíteni a vészkijárat ajtaját, hogy repülés közben öngyilkosságot kövessen el.

A nő, akit a kínai sajtó csak Vuként említ, a rendőröknek később azt mondta, a három órás repülőút közben akarta megbeszélni a férfival, hogy nem illenek össze, ezért egy kis időre van szükséges. A Csang vezetéknevű fiatalember nem fogadta jól a kikosarazást és veszekedni kezdtek. A vita épp akkor durvult el, amikor a légi utaskísérők az ételt szolgálták fel.

A férfi felpattant és azt mondta a nőnek: „A szemed előtt fogok meghalni!", majd elindult a vészkijárat felé, de a személyzet résen volt, követték és lefogták, majd földet éréskor átadták a hatóságoknak – írja a Daily Mail.

Egy légi biztonsági tiszt, aki szemtanúja volt az eseményeknek, azt mondta, Csang valóban megpróbálta kinyitni a vészkijáratot.

A People's Daily Online beszámolója szerint az eset múlt csütörtökön történt, és a fiatalember azóta is letartóztatásban van. Összesen 15 napos elzárást kapott, bár bocsánatot kért és azt mondta, valójában csak rá akart ilyeszteni a nőre, de ha tudja, hogy ennek ilyen következményei lesznek, nem teszi.

Vu sem úszta meg a dolgot: 200 jüanos (valamivel több int 8300 forintos) pénzbírságot szabtak ki rá a közlekedés nyugalmának megzavarásáért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.