A legjobban kereső színésznő pedig...

Sandra Bullock, aki bár az Oscarról lemaradt, mégis sokat nyert a Gravityvel 2013-ban. A sikerfilmnek köszönhetően a színésznő 17 millió dollárral többet kaszált, mint a Forbes legjobban kereső színésznőinek listáján második helyet elfoglaló Jennifer Lawrence.
Bár papíron a Gravityt kockázatos vállalkozásnak tartották, a mozi 2013-ban mégis 716 millió dollár bevételt hozott - írja a forbes.com.  Mostanában a regény- és képregény-adaptációk viszik a pálmát a filmiparban, így érhetően tartottak attól, hogy egy eredeti filmes ötletből forgatott mozi, melynek főhőse egy az űrben lebegő nő, nem hozhat túl sokat a konyhára. A Gravity mégis az elmúlt év egyik legnagyobb sikerfilmje lett, 10 Oscarra jelölték, és ebből hatot el is vitt. És bár Sandra Bullock nem kapott aranyszobrot alakításáért, mégis kiemelkedően jó évet zárt. A Forbes magazin szerint 51 millió dollárral lett gazdagabb, és ezzel ő a legjobban fizetett színésznő 2015-ben.

A második helyezett Jennifer Lawrence már „csak", 34 millióval lett vastagabb, őt követi a másik Jennifer Aniston, aki 31 milliót vihetett haza.

A dobogóról alaposan lemaradt a negyedik legjobban kereső színésznő, Gwyneth Paltrow 19 millióval, a tízes lista innentől kezdve viszont kiegyenlítettebb: 5. Angelina Jolie (18 millió dollár), 6. Cameron Diaz (18 millió dollár), 7. Scarlett Johansson (17 millió dollár), 8. Amy Adams (13 millió dollár), 9. Natalie Portman (13 millió dollár), a sereghajtó pedig a vámpírmenyasszony szerepéből kitörni igyekvő Kristen Stewart „rongyos" 12 millióval.

Annak ellenére, hogy Bullock és kolléganői elképesztő anyagi sikereket könyvelhettek el, Hollywoodban a férfiak még mindig többet keresnek. A legjobban kereső tíz színésznő összesen 226 millió dollárt vihetett haza, míg ugyanebben az időszakban a legjobban kereső tíz férfi színész majdnem a dupláját, 419 millió amerikai dollárt játszott össze.

A legjobban kereső színész Robert Downey Jr. volt, aki 75 millió dollárral lett gazdagabb, a sereghajtó pedig Mark Wahlberg lett, aki egymillióval keresett többet, mint a női lista harmadik helyezettje.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.