A közeli jövőben már nem fogunk cipőket próbálgatni

A kényelmetlen cipők és a hosszadalmas próbálgatás ideje lejárt – hirdeti egy svéd cég, mely a 3D-s szkennelésben látja a cipőipar jövőjét. Elképzelésük szerint a jövőben mindenki olyan ruhákat fog hordani, melyek pontosan passzolnak rájuk.

A stockholmi cég idén márciusban rukkolt elő a technológiával, melynek segítségével nemcsak pontos méretet lehet venni a lábról, de annak egyedi formai sajátosságait is modellezni. A vállalat egy olasz cipőgyárral szerződött, így az ügyfelek akár le is gyártathatják a nekik megfelelő lábbelit, ha esetleg nem találnának olyat, ami kényelmes lehet – írja a Daily Mail.

A szolgáltatás 3D-s kamerát használ, mely a számítógépre csatlakoztatva tökéletesen lemodellezi a lábfejet, de akár bármely más testrészt is.

A technológiát elsőként a cipőválasztáshoz használják, de a jövőben sisakok, farmerek, fülhallgatók és egyéb kiegészítők kiválasztásában, sőt legyártásában is segítséget nyújthat.

Caroline Walerud, a cég társalapítója úgy véli, tíz éven belül már senki sem fog ruhákat és cipőket próbálgatni az üzletekben. Az emberek a mobiltelefonjukkal vagy táblagépükkel, a saját otthonukban beszkennelik a testüket, és azonnal tudni fogják, mely méret a megfelelő a számukra, így bizonytalanság nélkül rendelhetnek. Sőt, idővel teljesen egyedi, minden szempontból személyre szabott ruhák is készülhetnek.

A cipőgyártó cég, mely a technológiai újításra lecsapott, tervezi, hogy idén ősszel Frankfurtban meg is nyitja az első olyan üzletét, ahol szolgáltatásként milliméter pontos mértéket vesznek a vásárlók lábáról, így mindig a megfelelő modellt tudják ajánlani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.