A környék réme tépte szét Éva kutyáját

Kedden Buda egyik legnépszerűbb kutyasétáltató útvonalán szörnyű tragédia ért egy családot. Egy 8 éves sicu-havanese keverék kiskutyájukat széttépte egy korábbról már ismert, rendszeresen póráz nélkül sétáltatott staffordshire terrier keverék. Az ügyben két eljárás is indult, ezért az elhantolt kiskutyát a boncolás miatt exhumálni kell – tudta meg a 444.

Éva és lánya, Sári már többször összefutott a póráz nélkül sétáltatott harcias ebbel, amelyik már máskor is kinézte magának három kutyájuk közül a legkisebbet, Gingit. Ezért anya és lánya kedden direkt a harci kutyások szokásos útvonalát elkerülve vitték sétálni kedvenceiket.

Ennek ellenére a 65-ös busz végállomása utáni parkolótól pár száz méterre mégis szembe találták magukat staffordshire-rel, amely egyenesen feléjük rohant, majd habozás nélkül nekitámadt Ginginek. A kistestű kutyának esélye sem volt, a megvadult kutya feltépte az oldalát és perceken belül végzett vele.

Amíg Éva a másik két kutyával menekült, addig Sári, aki szét akarta választani őket, kénytelen volt végignézni a borzalmat. A vad kutya gazdája is hamar befutott, de ő sem tudta visszatartani az állatot, amelyik egyébként őt is megtámadta.

Éva rendőröket hívott, akik először náluk vették fel a jegyzőkönyvet, majd meglátogatták a gyilkos kutya gazdáját is. A 444 úgy tudja, az ügyben két eljárás is indult, a kutyáját vesztett asszony ugyanis a Nébih Állategészségügyi Igazgatóságához fordult annak érdekében, hogy a vad ebet veszélyesnek nyilvánítsák, így soha többé ne lehessen szájkosár és póráz nélkül sétáltatni. Ez persze Gingin már nem segít, de a többi kutyát és gazdáikat megóvhatja egy újabb tragédiától.

A portál azt írja, hogy a történet először egy kutyabarát Facebook-csoportban jelent meg, s hamarosan óriási felháborodást keltett, és terjedni kezdett a neten, annak ellenére, hogy Éva nem akart országos botrányt csinálni.

A nő ezért megkereste a vad kutya ,és felajánlotta, hogy nem folytatja a felelősségre vonást, ha nyilvánosan bocsánatot kérnek a lánya fb-oldalán, és megígérik, hogy többé nem viszik ki póráz és szájkosár nélkül az ebet. A megegyezés megszületett, de a lap úgy tudja, hogy a bocsánatkérés ennek ellenére elmaradt.

A család megrázkódtatásának még koránt sincs vége, mert bár eltemették már Gingit, az éppen folyó eljárás miatt fel kell majd boncolni, ami azt jelenti, hogy a kiskutyát exhumálni fogják.

– Én nem akarok semmit ettől az egésztől, csak nyugodtan szeretnék sétáltatni – mondta befejezésül Éva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.