A királynő halálhírét keltette a BBC újságírója

A BBC egyik újságírója szerdán Twitteren tette közzé, hogy Erzsébet királynőt a londoni VII. Edward király kórházban kezelik. Bejegyzését később törölte, és azt mondta, téves riasztás volt.

Futótűzként terjedt a hír az interneten szerdán, hogy a brit királynő kórházba került. Ahmen Khawaja Twitteren tette közzé a hamis információt, melyet hamarosan törölt is, és elnézést kért mindenkitől. Azt állította, hogy egy rövid ideig őrizetlenül hagyta a telefonját és valaki így viccelte meg.

A Telegraph brit lap arról ír, hogy az újságíró egy bejegyzésében azt írta, az uralkodó meghalt.

Később kiderült, hogy a királynő valóban kórházban volt, azonban csupán az éves kivizsgáláson vett részt – írja a Daily Mail. A Buckingham-palota szóvivője közölte, Erzsébet királynő kiváló egészségnek örvend, és már el is hagyta a kórház épületét.

A BBC stábja egyébként szerdán gyakorlónapot tartott, azt próbálták el, hogyan kezelnének egy esetleges királyi halálesetet, de a hírszerkesztő külön kérte, hogy a résztvevők ezt ne osszák meg a közösségi felületeken.

A brit közszolgálati BBC elnézést kért a kellemetlenségért, és arra hivatkozott, hogy a bejegyzés csak egy gyakorlat része volt, amely véletlenül került ki a közösségi oldalra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.