A kiabáló gyerek előtt mészárolta le feleségét

Új eljárásban, nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék szerdán egy férfit, aki a vád szerint 2012-ben meggyilkolta a feleségét a Szabolcs-Szatmár-beregi megyeszékhelyen lévő lakásukban - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.
Toma Attila bíró elmondta, hogy az emberölés és kiskorú veszélyeztetése bűntettéért elítélt vádlott a legkorábban 25 év eltelte után szabadulhat feltételesen. Mellékbüntetésként tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, illetve megszüntették a szülői felügyeleti jogát.

A külföldön dolgozó, román-magyar kettős állampolgárságú férfit korábban már elítélték az ügyben, akkor 18 évet kapott, de 2014 szeptemberében a Debreceni Ítélőtábla hatályon kívül helyezte azt az ítéletet és új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot.

A mostani új eljárásban megállapított tényállás szerint a vádlott és felesége 1998 után Magyarországon, majd Írországban dolgozott, 2004-ben pedig Nyíregyházán kezdett vállalkozásba. A férj gyakran játszott szerencsejátékokat, amiatt többször veszekedtek, és miután a férfi 2011-ben visszatért Írországba dolgozni, ott pókerezni kezdett és több millió forint adósságot halmozott fel.

A veszekedések emiatt ismételtek lettek, a nő pedig közölte: el akar válni. A férj 2012. szeptember 3-án jött haza szabadságra Írországból, és egyre biztosabb lett abban, hogy a felesége megcsalja.

Visszautazása előtt egy nappal, szeptember 18-án este a férfi a gyerekszobába küldte 2003-ban született gyermekét azzal, hogy ha kiabálást hall, akkor se jöjjön ki onnan. A feleségét kérdőre vonta, majd miután a nő megerősítette válási szándékát, többször megütötte, egy kerámiatállal fejbe verte, és annak összetört darabjával megszúrta.

A szomszédok a nő segélykiáltásaira az ablakon át bekiabáltak a lakásba, valamint tojással dobálták meg az ablakot, ezért a vádlott kis időre felhagyott a bántalmazással, de aztán késsel esett az asszonynak.

A gyermekük a szobából kimenve látta erősen vérző anyját és a kést, segítségért kiabált, mire az egyik szomszéd a lakás csengőjének folyamatos nyomásával próbált közbelépni.

A gyerek kinyitotta a bejárati ajtót, kijutott a lakásból, a szomszédok pedig riasztották a rendőröket. A vádlott közben bezárta az ajtót és folytatta a bántalmazást. A rendőröknek nem nyitott ajtót, csak akkor engedte be őket, amikor látta, hogy a szomszédos erkélyen átmászva próbálnak a lakásba jutni.

A nő nyakán lévő szúrt sérülések olyan súlyosak voltak, hogy az asszony a helyszínen meghalt.

A törvényszéki szóvivő kiemelte: a büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte a családon belüli erőszak, a közeli hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekmények rendkívüli gyakoriságát, és azt, hogy a vádlott cselekménye gyermeke egész életére kiható nyomokat hagy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.