Sok a baleset a hó miatt

Havazás nehezíti a közlekedést a Dunántúl nagy részén. Több baleset is történt már a csúszós utak miatt, egy felborult személyautó miatt Szentgyörgyvár közelében lezárták a 76-os utat, Keszthelynél pedig tehergépkocsi borult fel, ezért csak félpályás lezárás mellett haladhat a 71-es út forgalma. A havazás hétfőn délután is folytatódik.

A 760-as úton, Felsőpáhoknál kisodródott és szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A jármű vezetőjéhez mentőt hívtak, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az út érintett szakaszát félszélességben lezárták.

A 71-es úton történt balesetben a tehergépkocsi vezetője megsérült. A 76-oson felborult autóban utazó két ember nem sérült meg. A megyei közútkezelő ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a folyamatos havazás miatt csaknem negyven gép dolgozik a zalai utakon. A kamionok nehezen tudnak csak felkapaszkodni az emelkedőkön, így lassan halad a forgalom a 86-os úton, Zalalövő térségében és a 75-ös úton, a baki tetőn.

A feltámadó szél tovább nehezíti a közlekedést. Zala megyében folyamatosan esik a hó, jelenleg mínusz hét fok van. Az előrejelzések szerint ez délután négyig nem is fog változni. Kedden egész nap ugyanez várható. Az utak azonban viszonylag jól járhatóak a zaol.hu szerint.

Pécsen és Baranya megyében is kitartóan havazik, már a főbb útvonalakon is megmarad a hó. A közlekedés lelassult – írja a bama.hu. Balesetek Vásárosdombón és a 67-es úton történtek. Utóbbin kettő is. Egy személy könnyebben megsérült.

Váltótisztítás a 4-es villamos újbudai végállomásánál
Kovács Klára / Népszabadság

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az érdi lehajtó közelében két autó összeütközött a havazásban hétfő kora délután. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, az autópályán csak egy sávban haladhat a forgalom – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t. A 24-es kilométernél történt baleset következtében a sérült beszorult a roncsba, az érdi tűzoltók kiemelték, majd átadták a mentőknek.

Turisták élvezik a hóesést a fővárosban
Turisták élvezik a hóesést a fővárosban
Szigetváry Zsolt / MTI

Hétfőn a nap második felében nyugat, délnyugat felől újabb havazás érkezik, mely kedd reggel kelet felé távozik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Kedd délutántól szerda reggelig hasonló ütemben, de a korábbiakhoz képest intenzívebb csapadék érkezik. A havazás mellett az ország déli felén kedden átmenetileg ónos eső, eső is valószínű. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.