A Harry Potter miatt szorult be kastélyába egy angol lord

Northumberland hercege arra panaszkodott a Tatler hasábjain, hogy a turisták hada miatt ő és családja ki sem tud lépni a 150 szobás kastélyából.

A család Alnwick Castle nevű birtoka játszotta Roxfortot a Harry Potter első és második részében, illetve itt forgatták a Downton Abbey 2014-es és 2015-ös karácsonyi részét. A XI. századi épület azóta nem várt népszerűségnek örvend. A címet 1995-ben öröklő Ralph Percy, Northumberland 12. hercege szerint mivel nincs magánkertjük, így hitvese és a négy gyerek szinte beszorulnak a 150 szobás házba.

A lord bánatán valószínűleg enyhít az a 4,3 millió font (1,5 milliárd forint), amit csak 2014-ben az évi 250 ezer látogató otthagyott a zsebében. Emellett valószínűleg a forgatások kellemetlenségeit sem ingyen kellett eltűrnie a családnak.

A birtok 1964-ben szerepelt először a filmvásznon, akkor a Becket-et forgatták itt Peter O'Toole  főszereplésével. Kevin Costner Robin Hood, a tolvajok fejedelme című mozijának is ez adott otthont, ahogy a Rowan Atkinson főszereplésével készült Fekete vipera sorozat egyes részeinek. A Harry Potter filmekben itt vették fel a Ford Anglia landolását a roxforti birtokon és Harry első kviddics óráit is - írja a Daily Mail

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.