A halál elől kell menekülni a legújabb sanghaji játékszobában

A mind népszerűbb szabadulós szimulációs szobák sorát Sanghajban a halál elől menekülős játék bővíti a hónap végétől - az ötletgazdák az életről és halálról való gondolkodást is kívánták ösztönözni az ötlettel.

A Kínában rendkívüli népszerűségnek örvendő, az eredeti számítógépes változaton alapuló szimulációs szobákból a kelet-kínai metropoliszban tucatnyi található már. A belváros közepén, Hszintienti városrészben helyet kapó, "négydimenziós halálélményként" reklámozott játék témaválasztásában is és a lejátszását illetően is egyedi.

A cél az, hogy fizikai és szellemi képességek felmutatásával a játékosok kalandos utakon elmeneküljenek a halál elől. Akiknek ez nem sikerül, azt koporsóban krematóriumba küldik, vagyis hőt és fényeffektusokat használó krematóriumutánzatba, innen az út egy kipárnázott anyaméhbe vezet, az újjászületés jelképeként.

A játék kitalálói középkorú sanghaji üzletemberek, akik a puszta játékon kívül a halál élményét kívánják "közelebb hozni", s állításuk szerint az élet és a halál kérdéseiről kívánják elgondolkodtatni a publikumot. Hogy a játék iránt mekkora érdeklődés mutatkozik, jól példázza az interneten csupán három hónap alatt begyűjtött 440 ezer jüan (17 millió forint), mely a netezők felajánlásaiból adódott össze. A koncepciót a hétvégén mutatták be először a nyilvánosságnak, a játékterem végleges formájában várhatóan augusztus végén, szeptember elején nyit majd.

A sanghaji nem az első a hasonló szimulációk sorában. Dél-Koreában és Tajvanon létezik már temetésimitálás, vagyis olyan szolgáltatás, mely még élő emberek számára teszi lehetővé saját temetésük megrendezését és koporsóban való átélését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.