A hajnali után megdőlt az országos melegrekord is

A hajnali legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordok után csütörtökön délután az országos napi melegrekord is megdőlt: Szegednél 36 Celsius-foknál is melegebb volt az idő.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eddigi legmelegebbet ezen a napon Kaposváron mérték 1947-ben. Akkor 35 fokig melegedett a levegő.

Most viszont a meteorológiai szolgálat Szeged-külterületen lévő állomásán 36,4 fokot mértek, így ez az új szeptember 17-i maximumhőmérsékleti rekord.

Az előrejelzés szerint pénteken és szombaton a Dunától keletre még többfelé mérhetnek 30 fok feletti hőmérsékletet. Aztán viszont a meleg légtömeg fokozatosan kiszorul a Kárpát-medencéből - tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat délelőtt azt közölte: a szeptember 17-re vonatkozó országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord "jócskán megdőlt". Mostanáig ezen a napon 1947-ben Pannonhalmán volt a legmelegebb a hajnal, akkor 21,2 fokot mértek. Most viszont a Mátra nyugati lábánál fekvő Hasznos településen a leghűvösebb órákban is 23,6 fok volt.

Emellett több fokkal megdőlt a fővárosi minimumhőmérsékleti rekord is. A korábbi, a Széchenyi-hegyen 1982-ben regisztrált 18 fokhoz képest csütörtökre virradóra Budapest belterületen mindössze 21,3 fokig süllyedt a hőmérséklet - írta a meteorológiai szolgálat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.