A gyülekezet inkább a molesztáló papot védi a kislánnyal szemben

A dél-szlovákiai Nyitrán megkezdődött annak a 49 éves névedi (Nevidzany) római katolikus plébánosnak a pere, akit azzal vádolnak, hogy másfél esztendővel ezelőtt, az akkor tizenkét éves leánnyal szemben szexuális visszaélést követett el.

A nyomozati anyag szerint rendszeresen levetkőztette, simogatta, tapogatta,  szeméremteste körül is csókolgatta. Esténként pedig sms-üzenetekben vallott neki szerelmet.

Cselekedeteire az édesanya akkor jött rá, amikor takarítás közben véletlenül megtalálta leányának titkos naplóját. Ezután ellenőrizte a mobilján tárolt  szövegeket, majd pedig felelősségre vonta a papot és feljelentést tett, pedig ismeretlen személyek nagy összeget kínáltak neki, ha eláll a szándékától.  

Hosszas nyomozás és kihallgatások sokasága következett, amelyek alapján fény derült arra is, hogy a pap már más településen is hasonló gyanúba keveredett, de akkor eltussolták az ügyét.

A plébános ügyvédje a tárgyalás elején kérte, hogy a kényes eset miatt zárják ki a hallgatóságot, azonban a bírónő indokolatlannak tartotta az indítványát.

Ezt követően a védence nem volt hajlandó egyetlen kérdésre sem válaszolni, csupán azt hangoztatta, hogy ártatlan, gyermeki ábrándozás áldozata, mert ő csupán apai szeretetből simogatta a kislányt, akit elvált édesanyja nevelt. Tavaly a nyitrai megyéspüspök a jogerős ítélet megszületéséig felfüggesztette a szolgálat alól a papot, aki azóta kolostorban él.

A tárgyaláson több névedi hívő is részt vett, akik volt papjuk állításait bizonygatták. A kislány csaknem egy évig pszichológushoz járt, azóta pedig a szülei kísérik az iskolába és onnan haza, mert a falusiak egy része még mindig szidalmazza, néhányan pedig alpári jelzőkkel sértegetik őt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.