A gyönyörű nők ártalmasak az egészségre

A legfrissebb kísérletek szerint elég csak öt perc kettesben egy szép nővel, és a férfiak szervezete elkezd egy szívre is ártalmas hormont termelni.

A valenciai egyetem kutatásában kortizonszint növekedést észleletek a tesztalanyoknál, akiket egy vonzó nővel hagytak egyedül - írja a The Telegraph. A mellékvese termelte hormon szintje még nagyobb mértékben ugrott meg azoknál a tesztalanyoknál, akik úgy gondolták, hogy a nő „nem az ő súlycsoportja”, vagyisvisszautasítaná az ő közeledését.

Fotó: Max Rossi / Reuters

A bizonyos szívbetegségek kialakulásában fontos szerepet játszó kortizont a test fizikai vagy pszichikai stresszhelyzetben termeli.

A kutatók 84 hallgatóval végezték el a kísérletet, akiket arra kértek, üljenek be egy terembe, és próbáljanak megoldani egy sudoku rejtvényt. A tesztalanyokkal egy szobában ült egy számukra ismeretlen férfi és egy nő is.

Abban az esetben, ha a nő távozott a teremből egyedül hagyva a két férfit, az alanyok stressz-szintje nem változott. Ha azonban a férfit hívták ki és a nővel maradt kettesben az önkéntes, a kortizonszintje megnőtt.

„Arra a felfedezésre jutottunk, hogy a legtöbb férfi egy vonzó nő jelenlétében úgy érzékeli, hogy lehetősége van az udvarlásra" - állítják a kísérletet végző kutatók. „Amíg néhány férfi kifejezetten kerüli a vonzó nőket, mert úgy érzi, hogy az ő szintjük felett áll, a legtöbben izgatottak lesznek és az ennek megfelelő hormonális reakcióval válaszolnak.”

Kis dózisban a kortizonnak pozitív élettani hatása van, éberséget és  jó közérzetet okoz. A krónikusan magas kortizonszint hatására azonban megnő a vérnyomás, súlyosabbra fordulhat a cukorbetegség, az impotencia és a különféle szívbetegségek is. A kísérlet tanúsága szerint egyébént a férfiak kortizonszintjének növeléséhez már egy ötperces szociális érintkezés is elegendő egy szép nővel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.