„A gyermekvédelem abban merül ki, hogy gumit húznak a nevelők"

További részleteket közölt a Bors azokból a titkos vallomásokból, melyek 15 fiatal tapasztalatait írják le egy meg nem nevezett nevelőintézetben zajló szexuális visszaélésekről.

A bulvárlap értesülései szerint egy lány teherbe esett nevelőjétől abban a meg nem nevezett intézetben, ahol a vallomások szerint szexuális felvilágosítás címén orálisan elégíttették ki magukat a felnőttek a gondjaikra bízott gyerekekkel. A legfiatalabb áldozatok 9-10 évesek voltak. A kicsiknek játékot és édességet, a nagyobbaknak, a 13–15 esztendőseknek zsebpénzt és extra kimenőt ígértek a nevelők.

A vallomások szerint az intézetben két pedofil is dolgozott, az otthonban a gyermekvédelem pedig abban merül ki, hogy gumit húznak a nevelők.

Ahogy azt tegnap megírtuk, a visszaélésekre azért derült fény, mert néhány hete egyetlen nap alatt öt tinédzser került kórházba az otthonból. Négyen begyógyszerezték magukat, az ötödik pedig felvágta az ereit. Nem akartak meghalni, csak elkerülni onnan, ahonnan minden fiatalkorú menekül.

Az ügyben rendőrségi feljelentés született jogvédők és hozzátartozók közös munkája nyomán.

A Bors azt írja, fel is keresték az intézetet, de annak vezetője nem akart nyilatkozni.

– Egyrészt engedély nélkül mi nem mondanánk semmit, másrészt nagyobb alázattal kellene kezelni a dolgokat... – mondta az intézetvezető az újságírónak, mielőtt otthagyta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.